NIEUWS

Hier vindt u nieuw, over allerlei onderwerpen, uiteraard mbt de honden.

Fotowedstrijd

Deze lieve banjer heeft inmiddels haar prijs - een mooie handgemaakte halsband ontvangen. Eigenaresse Inge had meegedaan met de fotowedstrijd van SOS Helping Dogs en deze gewonnen. De kleuren van de halsband zijn Branch bruin, Olive drab, Moss & Goud, afgewerkt met een olijfkleurige Biothane adapter.

Lees meer »

Baasje Loki aan het woord…

Vandaag precies een jaar geleden mochten wij onze kleine knuffelbeer bij jullie meenemen. En wat een heerlijk jaar hebben we met hem achter de rug.De kleine knuffelbeer is inmiddels (bijna) uitgegroeid tot een grote vriendelijke reus die ontzettend beschermend is naar zijn gezin maar wel met iedereen vriendjes wil zijn.

Lees meer »

Baasje Pleun aan het woord…

BAASJE PLEUN AAN HET WOORD……..Lieve Jeroen en Lisette, Met veel liefde schrijf ik voor jullie een review. Inmiddels is het twee weken geleden dat ik Pleun bij jullie heb opgehaald. Wat maakt ze me gelukkig! Vanaf het begin heb ik al fijn contact met jullie gehad. Ik maakte met jullie een afspraak om naar de honden te komen kijken. Ik voelde me meteen heel erg welkom. Zo fijn ook dat ik na twee dagen nog even met mijn moeder en haar partner mocht komen kijken.

Lees meer »

Gastgezinnen gezocht!

MET SPOED - Gastgezinnen gezocht voor aantal weken .Er komen aanstaande vrijdag tien honden naar ons toe.Helaas kunnen we ze echt niet de aandacht geven die ze zo verdienen.

Lees meer »

Extra hulp voor Shelter!

Dit zijn de foto's die zijn gemaakt, onderweg naar OekraïneDeze hondjes komen uit een shelter uit Roemenië, zij vangen nu ook honden op uit Oekraïne. Wij van SOS Helping Dogs helpen daarom deze shelter omdat die nu op dit moment ook vol loopt met honden uit de Oekraïne

Lees meer »

Baasje Minoes aan het woord

We hadden een hondje gezien bij Verhuishonden en daar op gereageerd helaas was dat hondje al besproken .Lisette vertelde dat er eind van de maand juni hondjes binnen kwamen in het gezinshuis waaronder 3 puppies, zij (Lisette) liet een foto zien en ik was helemaal verkocht en heb haar snel gehaald, we werden echt heel open ontvangen en kregen alle tijd.Nu over toen Molly haar hadden we al, ze heet nu MinoesHet is een vrolijk en gek hondje, ze kan goed dansen en is heel ondeugend. Ze houdt van kussen van de stoel pikken en gaat er zelf op liggen, zakdoeken pikken is hobby.Ze gaat heel goed om met Tommie de kat, ook heel leuk om te pesten.Brutus onze ouwe bulldog van 9 jaar is haar beste maatje ze doen alles samen.We zijn blij dat we zo'n lief vrolijk hondje hebben mogen adopteren.

Lees meer »

Lieve mensen....

LIEVE MENSEN,We hadden deze week een nieuwsgierige adoptant.Ik liet alles trots zien, de hondenhuiskamer, het speelveld en natuurlijk de hondjes.

Lees meer »

Liefdevol mandje gevonden!

DEZE BANJERHeeft een nieuwe liefdevolle mandje gevonden, de medewerker die ons hielp namelijk, heeft deze boef in zijn hart gesloten en is zijn nieuwe baasje. Wij wensen jullie samen heel veel liefde en geluk toe.

Lees meer »

QR code

ONS YOU TUBE KANAALSinds kort heeft SOS Helping Dogs nu ook een You Tube kanaal. Deze kunt u o.a. vinden door de QR Code te scannen. Deze code vindt u op de Home pagina van deze website.  Het zou leuk zijn als u een bezoek brengt, er zijn al wat video’s te vinden en natuurlijk wordt dit nog verder aangevuld.

Lees meer »

Baasje Kosta (Locko) aan het woord

Hoi hoi, dit is hoe onze Kosta (voorheen Locko) er nu uit. Het is echt een ongelofelijke goedzak. Af en toe mag hij nog wel eens één van de katten plagen maar niet op een gemene manier. Hij is heel erg waaks en beschermt echt ons gezin tegen iedereen die binnen komt. Verder geeft hij heel duidelijk aan dat hij geaaid wil worden door zijn poot op je arm te leggen. Hij is super sociaal met andere honden. Hij ziet iedere hond die hij tegenkomt als een potentiële speelkameraad.

Lees meer »

De pups zijn er! (video)

PUPS ZIJN ER!De pups zijn net in Nederland en spelen al.Wat zijn ze speels en vrolijk maar natuurlijk ook moe…Voor de video: 2x klikken op play, onderin links naast het icoontje van Facebook kunt u deze video vergroten, door op dat icoontje te klikken.

Lees meer »

Kiko en zijn gewonnen halsband

KIKO EN ZIJN GEWONNEN HALSBAND!Deze leuk banjer heeft zijn prijs ontvangen, aangeboden door SOS Helping Dogs. Staat je goed hoor boef!!! Hartelijk dank voor het toesturen van deze mooie foto’s.

Lees meer »

Enka is inmiddels geadopteerd!

ENKA IN HET ZONNETJE - TER ADOPTIELieve mensen mijn naam is Enka, ik woonde ooit in het staats asiel in Bulgarije en ik ben 5 maanden oud. Lisette van SOS Helping Dogs en haar team zagen mij en besloten mij over te laten komen naar Nederland.

Lees meer »

Winnaar fotowedstrijd

De winnaar van onze fotowedstrijd is hondje Kiko, deze lieve banjer wint hiermee een mooie handgemaakte Paracord halsband van Collarfull Dogs. Zij maken halsbanden, lijnen, etc. en steunen hiermee een goed doel.

Lees meer »

En daar doe je het voor…

Kijk eens wat geweldig, deze pups werden toen gevonden in een doos onder een auto. Zo ziet u, het Rescuewerk werpt weer eens zijn vruchten af…zie hoe ze gegroeid zijn tot leuke pups!!

Lees meer »

Weten jullie nog?

WETEN JULLIE NOG?De hond die aan een touw lag en dat touw was ingegroeid in de nek van deze hond. Nou zie hier nu het resultaat!! Is ze niet opgeknapt? Ze heeft ook nog een operatie aan haar knie gehad en alles is gelukkig goed gekomen.

Lees meer »

Gefeliciteerd!!!!

Lieve Gabber, van harte Gefeliciteerd met je verjaardag, namens SOS Helping Dogs.Wat een vrolijke foto, hartelijk bedankt daarvoor!

Lees meer »

In Bulgarije!

Dit leuke teefje van ruim 1 jaar oud, komt naar Nederland volgende week. Het is een kruising Norfolk Terrier. Op dit moment zijn wij van SOS Helping Dogs in Bulgarije en daar zijn ook hele leuke pups, ook zij komen mee naar ons land. Voor een filmpje hiervan, zie onze Facebook pagina. https://www.facebook.com/soshelpingdogs/

Lees meer »

Weten jullie nog?

WETEN JULLIE NOG?Een aantal maanden geleden kregen we in opvang een ex-fokteefje Pekineesje. Ze was totaal verwaarloosd, kale borst, vreselijke vacht, intens verdrietige ogen, kapotte voetjes en ga zo maar door.

Lees meer »

Hulp gevraagd!!!!

Mede door de Corona is de financiele situatie bar slecht in Bulgarije. Met de winter in aantocht willen wij daarom een dringend beroep op u doen voor de honden daar.

Lees meer »

Baasje Pepper aan het woord (Kuki)

In april vielen we op Kuki, die we Pepper hebben genoemd. Een lief klein dapper hondje! Hij was toen even groot als ons hondje maar groeide als kool. Hij is nu, 5 maanden verder, heeeel groot, lief, dapper en een ontzettende puber. En nog niet uitgegroeid !

Lees meer »

Polly zoekt baasje!

POLLY IN HET ZONNETJE!Even extra aandacht voor dit leuke meisje. Polly is een Cocker Spaniel en in Bulgarije opgevangen door het Rescueteam, omdat haar baasje was overleden.

Lees meer »

Bruiloft en Harry was erbij!!

Kennen jullie hem nog? Harry onze vrolijke Cocker Spaniel... Hij is ondertussen geadopteerd en wat denk je? Hij viel met zijn neus in de boter, of eerder gezegd in de hondentaart. Want zijn lieve baasjes gingen trouwen en wel op 1 september 2021.Ook aan Harry is gedacht en meneertje kreeg een mooie stropdas om en mocht lekker genieten van de taartjes, die speciaal voor hem waren gemaakt.Wij wensen bij deze Kevin, Iris, Harry en hun katten, heel veel liefde en geluk samen!

Lees meer »

Fifi is bevallen!

FIFI - WETEN JULLIE NOG?………Weten jullie nog 17 juni - FIFI die gesteriliseerd zou worden in Bulgarije in ons bijzijn? Wat bleek ze was zwanger, ondertussen is zij bij ons bevallen van twee kleine meisjes. Zie hier op de foto, de twee kleine boefjes, 6 weekjes oud.

Lees meer »

Baasje Max (Barney) aan het woord

Hier een klein overzichtje van "Onze" Max (voorheen Barney)! Max woont inmiddels al weer een halfjaar bij ons in Gennep! Hij is natuurlijk niet meer weg te denken! In het begin was natuurlijk even wennen voor ons allemaal. Eten doet hij tegenwoordig super goed! Dagelijks lopen we vele kilometers! Helaas los lopen gaat echt niet, het is een echte jachthond. Maar in knuffelen is hij de beste! 

Lees meer »

Eerste Workshop een feit!

EERSTE WORKSHOPOnze eerste workshop was een feit, op zaterdag 1 mei werden er drie honden getrimd dit onder leiding van mevr. Edith van Toer, het was een enorm succes!U kunt zich via haar website, opgeven, leuk leerzaam en gezellig. https://www.hoetrimikmijneigenhond.nl/

Lees meer »

Workshop! Hoe trim ik mijn eigen hond

WORKSHOP ''Hoe Trim Ik Mijn Eigen Hond''Per 1 mei wordt er op de zaterdag bij Sos Helping Dogs een Trim Workshop gegeven. Met een kleine groep (max 3 honden) wordt er uitgelegd en geleerd hoe u zelf de hond kunt plukken, trimmen & knippen.

Lees meer »

GEZOCHT: Trimadres!

Wie kan onze stichting helpen hiermee? Graag zou ik bij iemand ervaring (stage) op willen doen in het trimmen/plukken, zodat ik zelf de adoptiehondjes die binnen komen, op professionele wijze hun vacht kan behandelen. De hondjes moeten er schoon & verzorgd uitzien, dat vinden wij erg belangrijk. Dus wilt u meehelpen, onze hondjes er zo goed mogelijk te uit laten zien, zodat zij een liefdevolle thuis krijgen, dan horen wij dat heel graag. Voor contact kunt u een email sturen. nb: uw link van de trimsalon zullen wij sowieso dan plaatsen op onze website. Alvast enorm bedankt namens de hondjes & ons! SOS Helping Dogs

Lees meer »

Baasje van Rose, aan het woord...

Kijk hier onze Rose. Altijd vrolijk en zin in een knuffel. Soms is ze ook wel een beetje koppig, maar haar vrolijke karakter voert altijd de boventoon. Toen we gingen kijken in Nieuw-Vennep, wisten we nog niet welke hond het voor ons zou worden. We kwamen binnen en het was binnen 10 seconden bekeken, Rose koos gewoon ons. Daar kwam geen andere hond meer tussen en zo kwam ze een paar dagen later bij ons in huis. Vooraf vonden we het best spannend hoe het zou gaan en of ze haar draai zou kunnen vinden bij ons. Maar het ging direct goed. Ze voelde zich al heel snel op haar gemak, vond alles leuk, liep goed aan de riem, bleek helemaal zindelijk en even alleen zijn was ook al snel geen enkel probleem. Bijna niet te geloven hoe soepel het is gegaan en nog steeds gaat. Dat hadden we niet durven hopen vooraf en zijn echt heel blij met haar, alsof ze hier al jaren is in plaats van een paar maanden. Wat je noemt een geslaagde adoptie 😊

Lees meer »

Let op uw hond met Sinterklaas

Zoals jullie weten houden wij mensen erg van chocoladeletters, melk of puur, ja zelfs witte en tegenwoordig heb je ze ook in het roze.We verwennen graag onze hond, maar wat voor ons heel lekker is kan voor hem of haar heel gevaarlijk zijn. Niet alleen kunnen ze er dik van worden, maar chocolade is ook nog eens giftig voor onze honden. Dat komt door de stof Theobromine, wat in de chocolade zit. Deze is overigens hoger bij de pure variant.Er zijn natuurlijk met Sinterklaas tijd volop letters te vinden op tafel of in de schoentjes van de kinderen. De hond kan dit dus opeten, met alle gevolgen van dien. Als de hond van de chocolade heeft gegeten dan kan deze onrustig worden, gaan hijgen en de hartslag kan gaan versnellen. Wanneer het ernstiger wordt dan krijgt de hond krampen en kan in een coma raken. Dit kan de dood tot gevolg hebben, zelfs een klein beetje chocolade kan al genoeg zijn om de hond ziek te laten worden hiervan.Zorg dus dat de hond niet bij de chocolade kan komen. Is dit toch gebeurd en heeft hij/zij ervan gegeten, waarschuw dan de Dierenarts.Laten we er vooral een gezellige Sinterklaas van maken en houden, samen met uw geliefde viervoeter!

Lees meer »

Pencho voelt zich thuis!

Kleine Pencho mishandeld en moest toen een oog missen, gelukkig geholpen door mensen van de opvang aldaar. Hij was daar echt het lievelingetje....nu super fijne baasjes gevonden. Het gaat je goed lieve jongen, je verdiend het...

Lees meer »

Geplaatst en Gereserveerd

Deze drie hondjes zijn geadopteerd, de andere hondjes die ook meekwamen naar Nederland die zijn gereserveerd onder voorbehoud. Hopelijk hebben zij ook straks een liefdevolle thuis. 

Lees meer »

Overlevingsmodus

OVERLEVINGSMODUSKunnen gedomesticeerde dieren ook weer verwilderen? Met anderen woorden is het domesticatieproces om te keren? Bij veel huisdieren is dit niet meer mogelijk, omdat eigenschappen die ze nodig hebben om in het wild te overleven zijn verdwenenVERWILDERENHuisdieren zijn zo afhankelijk van mensen geworden dat ze eigenlijk niet in het wild kunnen overleven. Ten eerste zijn ze gewend dat de mens hen van eten voorziet. Zelf voedsel bemachtigen lukt alleen met de grootste mogelijke moeite.Verder zijn ze niet gewend om zich te verdedigen tegen belagers.En tenslotte hebben huisdieren weinig weerstand tegen ziekten die ze in het wild kunnen oplopen. Voor parasieten, virussen, bacteriën en andere ziekmakers zijn ze een gemakkelijke prooi.Een tam dier kan dus niet lang in de natuur overleven. De reden is dat hij de wilde eigenschappen van de oervorm mist. Juist deze overlevingseigenschappen zijn in het proces van fokken en veredelen weg geselecteerd.Alleen dieren die nog over voldoende 'wilde' eigenschappen beschikken, zoals de kat, zullen in staat zijn om zich in de vrije natuur staande te houden. Honden zullen daar veel meer moeite mee hebben en na korte tijd doodgaan, zelfs rassen met jachtinstinct, zoals de Duitse Staande hond.Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, kijk maar naar Teckel Quirine die zich al heel lang staande houdt in de duinen. Waarschijnlijk een goede jager die haar kostje weet te bemachtigen in de duinen, of op een andere manier. Een tophondje met een Topneus!De hond kan na verloop van tijd in een andere modus komen de zogenaamde: "overlevingsmodus" om te kunnen overleven dus.Hierdoor kan de hond de eigenaren niet herkennen, dit komt wel weer goed maar heeft zijn tijd nodig, de knop moet weer worden omgezet.Domesticatie (van het Latijn domus, huis) is het proces waarmee de mens dieren en planten (door selectie en fokken) zodanig van eigenschappen verandert dat deze dieren en planten steeds meer aangepast raken aan het leven dicht bij en in dienst van de mens.

Lees meer »

Onderschatting

"Een hond uit het buitenland" Het is soms frustrerend ondanks alle uitleg, die we geven, mensen soms een ander verwachtingspatroon hebben van een rescuehondje.Men denkt dat de hondHelemaal zindelijk is;Een andermans vriend;Geen enkele beschadiging heeft opgelopen in het verschrikkelijke land van herkomst;Vrij is aan de riem;Gelijk los kan lopen;Geen angst heeft voor mens en dier;Lieve mensen realiseer u, dat u een hond redt van de straat. Het is een straathondje uit een land waar dierenliefde niet hoog in het vaandel staat. Een hond met een rugzakje, groot of klein met nare ervaringen. Een hond die trauma's opgelopen kan hebben,Realiseer dit goed, voordat u een hond redt. Een hond van de straat redden, daarmee doet doet u dit inclusief zijn of haar bagage. Een dier met gevoelens, met gedachte en met herinneringen.Dit wordt vaak onderschat en dan valt het tegen, met alle verdriet van beide kanten, de Adoptant en de hond.HET VERHAAL VAN GLENNWerkelijk een schat van een teefje, klein formaat en 4 jaar oud.Reden van terugkomst: Glenn valt uit als ze aan de riem loopt naar andere honden. Reden: onzekerheid aan de riem.En als je als Adoptant dan gespannen gaat lopen, dan voelt Glenn de spanning van de riem, er ontstaat een wisselwerking.Uitgelegd aan Adoptant dat honden uit land van herkomst, veel vechten onder elkaar voor bijvoorbeeld eten. En dat haar angst aan de lijn waarschijnlijk daaraan te wijten valt. Maar met geduld en de juiste aanpak wel te verminderen is.Adoptant wil ontspannen wandelen en een Hondenschool of Gedragstherapeut, daar heeft de Adoptant een zin in. Ze stond helaas ook niet open voor adviezen van onze kant. Dus Glenn is weer opgehaald door ons.Tot slot: u koopt geen hond, nee u redt een hond en betaald een adoptiebijdrage voor het transport, entingen, etc, voor het door u gekozen hond uit het buitenland.

Lees meer »

Binnenkort naar NL

Door Corona omstandigheden is het transport van deze honden, tot nu toe gecanceldEindelijk na maanden van wachten door het Coronavirus, komen binnenkort aan in Nederland: Sivka, Lizi, Tiffy, Bella, Rose, Gypsy, Vinona en als laatste Danka.Interesse in een van de hondjes uit Macedonië? Neemt u dan contact met ons op, wellicht zit er een perfecte match voor u tussen.Informatie en achtergrond opvraagbaar

Lees meer »

Baasje hond Tara, aan het woord...

Lieve mensen, Dieren kunnen helaas niet praten, maar wel goed communiceren. Elk dier heeft zijn of haar kenmerken en karaktereigenschappen, maar een dier zal nooit tegen je liegen. Daarom leven wij met onze lieve Tara samen. Zij is een onderdeel van ons gezin, we zien haar echt als onze dochter. Als het met haar niet goed gaat, dan zijn de baasjes ook van slag.Als jij dit hetzelfde voelt en ervaart, dan verlang je ook naar een vertrouwde partner, die de honden met dezelfde toewijding voor je naar Nederland haalt, dan ben je op het juiste adres. We zijn heel gelukkig met Tara en hopelijk Tara ook met ons, maar zonder tussenkomst van deze mensen, was dit geluk nooit tot stand gekomen. Bedankt dat jullie ons dit geluk hebben gebracht.....

Lees meer »