DE BUITENLANDSE HOND

Hierover is veel om te doen, moet je ze hier naar toe halen? is de meest gestelde vraag. Wij vinden het belangrijker te stellen dat als je ze hier naar toe gaat, hoe zorg je dan dat alles veilig verloopt? Het is wat ons betreft een samenwerking tussen de Stichtingen en ook de Adoptanten, beiden moeten zich hier volledig voor inzetten en volledig aan meewerken. 

WETEN WAAR JE AAN BEGINT
U moet er goed over nadenken en eerlijk zijn tegenover u zelf of u zo een hond wel een goed tehuis kan bieden. Wanneer een adoptie niet slaagt, kan dit veel verdriet met zich meebrengen. Maar het kan natuurlijk ook een vriend voor het leven worden, en dat laatste hopen wij uiteraard van harte!

We kunnen er niet om heen, maar de hondjes hebben vaak een "rugzakje"
Van essentieel belang vinden wij dat de hond dan ook geplaatst moeten worden bij ervaren mensen.
We kunnen er eenmaal niet om heen dat er veel hondjes uit het buitenland vermist raken, met alle gevolgen van dien. Daarom moet de beschrijving zo eerlijk mogelijk zijn over de hond, welk gedrag vertoond hij/zij en wat kun je verwachten en zeker heel belangrijk hoe kan ik het voorkomen dat mijn hond vermist raakt?

Als een buitenlandse hond aankomt in Nederland, dragen wij als stichting de verantwoordelijkheid om de plaatsingen in Nederland bij een adoptant zorgvuldig en veilig te laten verlopen. Ook de adoptant heeft de verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de veiligheid van zijn/haar geadopteerde hond

Een paar opmerkingen:
Weet dat hond, naast zijn verzorger in het buitenland, soms nauwelijks andere mensen heeft gezien en daarmee kan het zijn dat het voor de hond niet vertrouwd is. De hond die op straat heeft geleefd met andere honden, kan dus afstand houden van de mens. Daarin tegen kan een hond die altijd in een kennel heeft geleefd het eng vinden als er andere honden om hem/haar heen zijn.

Misschien in de eerste instantie niet gewend is aan lieve woorden en aanrakingen/knuffels. Een hond die slecht behandeld is kan daardoor ook getraumatiseerd zijn. Maar weet dat wij er als stichting alles aan zullen doen om hiernaar te kijken of een hond geschikt is voor adoptie.

Wanneer achteraf blijkt dat de adoptie toch niet slaagt of niet soepel verloopt, wij ten alle tijden bereidt zijn om samen met u naar een oplossing te kijken.