TIPS!

Leest u deze vooral goed door, zodat u goed bent voorbereid wanneer uw adoptiehond naar Nederland komt. Het kan u oa helpen bij een goede voorbereiding. En mocht u desondanks toch nog vragen hebben, mag u altijd even contact met ons opnemen.


Ophalen Adoptiehond

Eindelijk de dag is aangebroken dat u uw adoptiehond mag ophalen. Een spannende dag, want eindelijk mag deze banjer met u naar huis. Om deze dag goed en veilig te laten verlopen voor deze hond, raden wij u het volgende aan:Onze voorkeur gaat uit naar het halen van de hond met twee personenZorg voor een goed passend en vooral veilige tuig en halsband (liefst dubbel gezekerd)Eventueel voor een bench of reiskennel in de auto.

Lees meer »

Bench Training (vd oudere hond)

Een bench is niet alleen een middel om uw hond in te vervoeren, het kan ook bijdragen aan het verbeteren van het gedrag van uw hond. Uiteraard kost ook dit weer tijd en heel veel geduld. Dwing uw hond nooit om de bench in te gaan, zeker niet wanneer deze zich angstig voelt. Een bench moet vertrouwd gaan voelen voor de hond. Dus benader dit altijd op een positieve manier. Zorg dat de bench als iets leuks wordt ervaren voor uw hond.Zodra de hond in zijn bench gaat, beloon hem of haar dan met iets lekkers. Zorg ook dat de bench een plek is waar de hond zich vertrouwd voelt. Doe er bijv een lekkere kussen of deken in, voor hond moet het behaagelijk aanvoelen.

Lees meer »

Hoe benader je een angstige hond

Wanneer je een hond ziet die vermist is geraakt, ga deze hond niet achterna rennen. Blijf zo rustig mogelijk, doet u dit wel dan zal deze van u af gaan en alleen maar verder weg. * Maak u zelf zo klein mogelijk, ga op uw hurken zitten of ga liggen* Kijk de hond zeker niet recht in de ogen aanProbeer op een zachte vriendelijke toon de hond naar u toe te krijgen, desnoods met wat lekkers dat u naar hem/haar toe gooit (steeds dichterbij). Als de hond uiteindelijk uit uw hand eet, probeer de hond dan voorzichtig te aaien. Om deze arm heeft u van te voren een riem in een lus gedaan...probeer onder het aaien (aan de zijkant aaien - nooit bovenop de kop van de hond) nu deze lus af te laten glijden om de nek van de hond. Neem de tijd, heb zoveel mogelijk geduld, probeer het vertrouwen van de hond te winnen. Trek voorzichtig de lus aan, als het mogelijk is dan nu de halsband om doen, doe dit ook heel voorzichtig. Blijf ten alle tijden rustig, hoe moeilijk dit soms kan zijn, maar alleen dan overziet u goed de situatie en raakt de hond niet in de stress.

Lees meer »