Ophalen Adoptiehond

Het ophalen van uw adoptiehond

Eindelijk de dag is aangebroken dat u uw adoptiehond mag ophalen. Een spannende dag, want eindelijk mag deze banjer met u naar huis. Om deze dag goed en veilig te laten verlopen voor deze hond, raden wij u het volgende aan:

Onze voorkeur gaat uit naar het halen van de hond met twee personen
Zorg voor een goed passend en vooral veilige tuig en halsband (liefst dubbel gezekerd)
Eventueel voor een bench of reiskennel in de auto.

Op weg naar huis

Als de hond eenmaal n de auto zit, geef hem/haar dan rust, het is voor de hond al spannend genoeg dat hij/zij mee mag. Zorg ervoor dat de auto goed afgesloten is en het allerbelangrijkste is: HAAL DE HOND ONDERWEG NOOIT UIT DE AUTO om deze nog even uit te laten. Er zijn veel berichten dat deze honden op die manier wisten te ontsnappen en hierdoor vermist raakte, een aantal van hun is nooit meer terug gevonden. Wanneer u thuis bent met de hond, deze gelijk naar binnen, ALLE DEUREN/RAMEN/POORTEN DICHT en dan pas de halsband/tuig afdoen. Tijdens de autorit houdt een persoon zijn/haar ogen op de weg en de bijrijder houdt de hond in de gaten.

Eindelijk, we zijn thuis!

Iedereen staat al te wachten om de hond te verwelkomen. Hartstikke lief natuurlijk, maar het kan zijn dat uw nieuwe hond dit nog even niet wil en er zelfs een beetje bang van wordt, als iedereen gelijk aan hem/haar zit. Dus ook nu adviseren wij vooral rust...Laat hem/haar lekker op zijn/haar kleedje of mand gaan liggen als de hond dit wil. De hond moet even bijkomen van alles wat er allemaal "gebeurd" is. Niet alleen is het voor u en uw gezin enorm spannend, maar ook voor deze hond. Laat de hond dus lekker even bijkomen van alles en op zijn/haar gemak het huis en de omgeving verkennen. Zo kan hij/zij rustig wennen op deze manier.

Lichaamstaal

Heel belangrijk is het om op de lichaamstaal van de hond te letten, hieraan kunt u  veel vanaf lezen. Wanneer de hond er aan toe is zal deze vanzelf naar u toekomen, haal de hond rustig aan. Niet boven op de kop, maar aan de zijkant, borst of onder de kin. Het vertrouwen van de hond naar u toe, moet nog worden opgebouwd. Soms kan dit snel gaan, maar kan ook langer duren dit is per hond verschillend. Daarom is geduld nodig om dit vertrouwen voor u te winnen.


SOS Helping Dogs