Bench Training (vd oudere hond)

Een bench is niet alleen een middel om uw hond in te vervoeren, het kan ook bijdragen aan het verbeteren van het gedrag van uw hond. Uiteraard kost ook dit weer tijd en heel veel geduld. 

Dwing uw hond nooit om de bench in te gaan, zeker niet wanneer deze zich angstig voelt. Een bench moet vertrouwd gaan voelen voor de hond. Dus benader dit altijd op een positieve manier. Zorg dat de bench als iets leuks wordt ervaren voor uw hond.

Zodra de hond in zijn bench gaat, beloon hem of haar dan met iets lekkers. Zorg ook dat de bench een plek is waar de hond zich vertrouwd voelt. Doe er bijv een lekkere kussen of deken in, voor hond moet het behaagelijk aanvoelen.

Om de hond de bench in te krijgen, kunt u hem of haar lokken met wat lekkere hondensnacks en een vrolijke, rustige stem. Als dit lukt, dan bent u natuurlijk enthousiast, probeer ook dan rustig te blijven, maar uiteraard beloon hem of haar dan ook met lieve woorden. Kijkt u ook eens of u de hond weer uit de bench kunt krijgen. Doe de hond nooit meteen lang in de bench, maar gewoon kort om te wennen. Dit kunt u dan langzaam opbouwen, naar iets langer. Geef overigens de hond alleen het lekkers in de bench. 

Is de hond eenmaal op zijn gemak en vertrouwd met de bench, dan kunt u proberen het deurtje even te sluiten (wederom niet te lang) Geef de hond een speeltje waar hij of zij op kan kauwen (geen flostouw/of een kluif die nadat deze is gekauwd veranderd in een soort van kauwgom) laat de hond overigens ook nooit alleen met een kluif. 

Wanneer u het deurtje van de bench weer opent, dan blijft u wederom rustig en kunt u haar of hem eventueel aanmoedigen eruit te komen.  Is de hond nog steeds angstig, dan moet u deze oefeningen herhalen. Let op: oefen niet te lang en te veel achter elkaar, het moet leuk blijven voor de hond.
Als uiteindelijk, de hond vertrouwd is geraakt in de bench, en de hond zelf de bench in gaat en slaapt, kunt u proberen het deurtje een keer dicht te doen. Let op: blijf er wel bij, als de hond wakker wordt moet u het deurtje namelijk weer openen, zorg ervoor dat hond niet angstig wordt. 

Een hond trainen doe je op een positieve manier, dat is de sleutel tot succes. En zorg ervoor dat de hond de bench gaat ervaren als een aangename en vertrouwde plek. Dan zult u merken dat de hond, uiteindelijk zelf zijn bench in zal gaan.

Overigens vindt u op het internet (oa YouTube, diversen video's over dit onderwerp)
Heel veel succes met de training!