PROCEDURE ADOPTIE

Heeft u een hond gezien op onze website die u graag wilt adopteren? En hem/haar daarmee een liefdevolle thuis wilt geven. Neemt u dan contact met ons op. Wij doen niet aan huisbezoeken, maar wij vinden het des te belangrijker, de klik met ons als Stichting en de klik met de hond. Er wordt standaard een stukje gewandeld met de Adoptant en met ons. Mocht er en match ontstaan dan worden de voorwaarden doorgenomen en gemaild, incl het adoptiefcontract. Er wordt daarna een afspraak gemaakt voor het ophalen van uw nieuwe huisgenoot, in veel gevallen wordt de hond bij u thuis gebracht.

Waarom een hond adopteren?
In een aantal landen zoals de Oostbloklanden worden de straathonden over het algemeen niet bepaald vriendelijk behandeld en het is natuurlijk heel mooi dat u ervoor kan zorgen dat deze hond(en) een liefdevolle thuis krijgen.

Een hond adopteren is niet zo maar iets, zorg daarom dat u heel goed bent voorbereid op de komst van uw nieuwe hond. De hond heeft tijd nodig om aan zijn eigenaar en aan de omgeving te wennen, dit zal van u ook veel geduld vragen.
Heel belangrijk is dat u de tips, die zijn gegeven op deze pagina goed doorleest en deze meeneemt mbt uw adoptiehond.

Eigen opvang
Er zijn stichtingen die werken met gastgezinnen. Wij als stichting zijnde hebben een eigen Opvang. De adoptiehonden zijn dus bij ons zelf aanwezig.

Gezondheidscertificaat
De adoptiehonden worden voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan, zorgvuldig medisch gekeurd en krijgen daarbij de benodigde entingen en zijn gesteriliseerd en/of gecastreerd.

Nazorg
Uiteraard vinden wij het zeer belangrijk om te weten hoe het met onze Adoptiehond gaat en met u als nieuwe eigenaar. Misschien heeft u nog vragen of wilt u gewoon iets kwijt. Wij zullen met daarvoor contact opnemen, maar ook u mag altijd contact met ons opnemen. Mocht u overigens problemen ervaren met gedrag, wij werken samen met een gedragstherapeut die u kunt raadplegen.

Werkwijze hond adopteren
Na ontvangst van uw e-mail nemen wij zo snel mogelijk contact op. Bij een positieve telefonische intake komt er iemand op een kennismakingsgesprek bij uw thuis. Daarbij kunnen over en weer vragen worden gesteld en beantwoord.

Een hond adopteren is niet iets wat even zomaar kan gebeuren. Daarom staan wij graag u te woord, wanneer hier nog vragen over zijn. We gaan er samen voor zorgen om dit alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Overigens  is het aanschaffen van een veiligheidstuig bij ons verplicht.

Wij rekenen een adoptie bijdrage en u krijgt ook wat voer mee van ons.
Voor een veiligheidsriem (trainingslijn) rekenen wij 30 euro. (deze is verplicht)