Onderschatting

Gepubliceerd op 19 september 2020 om 11:15

"Een hond uit het buitenland"
Het is soms frustrerend ondanks alle uitleg, die we geven, mensen soms een ander verwachtingspatroon hebben van een rescuehondje.

Men denkt dat de hond
Helemaal zindelijk is;
Een andermans vriend;
Geen enkele beschadiging heeft opgelopen in het verschrikkelijke land van herkomst;
Vrij is aan de riem;
Gelijk los kan lopen;
Geen angst heeft voor mens en dier;

Lieve mensen realiseer u, dat u een hond redt van de straat. Het is een straathondje uit een land waar dierenliefde niet hoog in het vaandel staat. Een hond met een rugzakje, groot of klein met nare ervaringen. Een hond die trauma's opgelopen kan hebben,

Realiseer dit goed, voordat u een hond redt. Een hond van de straat redden, daarmee doet doet u dit inclusief zijn of haar bagage. Een dier met gevoelens, met gedachte en met herinneringen.

Dit wordt vaak onderschat en dan valt het tegen, met alle verdriet van beide kanten, de Adoptant en de hond.

HET VERHAAL VAN GLENN
Werkelijk een schat van een teefje, klein formaat en 4 jaar oud.

Reden van terugkomst:
Glenn valt uit als ze aan de riem loopt naar andere honden.
Reden: onzekerheid aan de riem.

En als je als Adoptant dan gespannen gaat lopen, dan voelt Glenn de spanning van de riem, er ontstaat een wisselwerking.

Uitgelegd aan Adoptant dat honden uit land van herkomst, veel vechten onder elkaar voor bijvoorbeeld eten. En dat haar angst aan de lijn waarschijnlijk daaraan te wijten valt. Maar met geduld en de juiste aanpak wel te verminderen is.

Adoptant wil ontspannen wandelen en een Hondenschool of Gedragstherapeut, daar heeft de Adoptant een zin in. Ze stond helaas ook niet open voor adviezen van onze kant. Dus Glenn is weer opgehaald door ons.

Tot slot: u koopt geen hond, nee u redt een hond en betaald een adoptiebijdrage voor het transport, entingen, etc, voor het door u gekozen hond uit het buitenland.