Let op uw hond met Sinterklaas

Gepubliceerd op 27 november 2020 om 15:28

Let op uw hond met Sinterklaas

Zoals jullie weten houden wij mensen erg van chocoladeletters, melk of puur, ja zelfs witte en tegenwoordig heb je ze ook in het roze.

We verwennen graag onze hond, maar wat voor ons heel lekker is kan voor hem of haar heel gevaarlijk zijn. Niet alleen kunnen ze er dik van worden, maar chocolade is ook nog eens giftig voor onze honden. Dat komt door de stof Theobromine, wat in de chocolade zit. Deze is overigens hoger bij de pure variant.

Er zijn natuurlijk met Sinterklaas tijd volop letters te vinden op tafel of in de schoentjes van de kinderen. De hond kan dit dus opeten, met alle gevolgen van dien. Als de hond van de chocolade heeft gegeten dan kan deze onrustig worden, gaan hijgen en de hartslag kan gaan versnellen. Wanneer het ernstiger wordt dan krijgt de hond krampen en kan in een coma raken. Dit kan de dood tot gevolg hebben, zelfs een klein beetje chocolade kan al genoeg zijn om de hond ziek te laten worden hiervan.

Zorg dus dat de hond niet bij de chocolade kan komen. Is dit toch gebeurd en heeft hij/zij ervan gegeten, waarschuw dan de Dierenarts.

Laten we er vooral een gezellige Sinterklaas van maken en houden, samen met uw geliefde viervoeter!